19.05.2026 - Haberde Yeni Nesil, Siyasette Şehrin Sesi.

Malatya’da Gençlik İçin “Bağımlılıkla Mücadele” Seferberliği Başladı

Malatya’da Gençlik İçin “Bağımlılıkla Mücadele” Seferberliği Başladı
Reklam

Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi öncülüğünde tüm Türkiye genelinde ilan edilen “2026 Bağımsızlık Yılı” projeleri, Malatya’da da geniş yankı bulmaya devam ediyor. Bu kapsamda, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sağlık Politikaları Başkanlığı’nın koordinasyonunda ve AK Parti Malatya İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın ev sahipliğinde kapsamlı bir “Bağımlılıkla Mücadele Semineri” gerçekleştirildi.

Seminere; AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, İl Kadın Kolları Başkanı Esin Yılmaz, alanında uzman eğitimciler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Toplumsal sağlığı tehdit eden unsurlara karşı atılacak adımların masaya yatırıldığı program, Malatya yerelinde farkındalık oluşturmayı hedefleyen en önemli adımlardan biri olarak kayıtlara geçti.

“Hedef: Sağlıklı Birey ve Bağımlılıklardan Arınmış Bir Toplum”

Düzenlenen seminerin ana gündem maddesini, hızla değişen dünya düzeninde gençleri bekleyen tehlikeler ve bu tehlikelere karşı alınabilecek önleyici tedbirler oluşturdu. Modern çağın en büyük sorunlarından biri haline gelen madde, teknoloji ve davranışsal bağımlılık türlerinin ele alındığı eğitimde, uzmanlar tarafından güncel veriler paylaşıldı.

AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, programda yaptığı konuşmada meseleye dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Bağımlılıkla mücadelenin yalnızca bireysel bir sorun olmadığını, tüm toplumu derinden etkileyen sosyolojik bir vaka olduğunu vurgulayan Bakan, şu ifadelere yer verdi:

Önleyici Çalışmaların Hayati Rolü: Sorun ortaya çıkmadan önce müdahale edebilmenin, tedavi süreçlerinden çok daha etkili ve kalıcı bir yöntem olduğu belirtildi.

Aile Temelli Farkındalık: Gençlerin ilk eğitim yuvası olan ailenin, çocukları zararlı alışkanlıklardan korumada en güçlü kalkan olduğu ifade edildi.

Kültürel ve Sosyal Odaklı Projeler: Gençlerin boş zamanlarını verimli değerlendirebilecekleri, onları spora, sanata ve bilime yönlendirecek projelerin artırılması gerektiğinin altı çizildi.

 Gençleri Koruyacak Çok Yönlü Stratejiler Masada

Seminerde öne çıkan bir diğer önemli konu ise gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutacak alternatif sosyal alanların inşa edilmesi oldu. Salt yasaklayıcı veya cezalandırıcı yöntemlerin ötesinde; gençlerin anlaşıldığı, psikolojik olarak desteklendiği ve yeteneklerini keşfedebildiği bir sosyal çevrenin oluşturulması gerektiği vurgulandı.

Özellikle Malatya’nın dinamik genç nüfusu göz önüne alındığında, eğitim odaklı bu tür seminerlerin süreklilik arz etmesinin şehrin geleceği adına büyük bir teminat olduğu katılımcılar tarafından ortak bir dille ifade edildi.

 İl Başkanı Ali Bakan’dan Teşekkür Mesajı

Programın kapanış bölümünde organizasyonun hayata geçirilmesindeki katkılarından dolayı emeği geçenlere şükranlarını sunan İl Başkanı Ali Bakan, teşkilat olarak bu tür projelere desteklerinin tam olduğunu belirtti. Bakan, “Programın düzenlenmesinde büyük emeği geçen İl Kadın Kolları Başkanımız Esin Yılmaz’a, bizleri aydınlatan kıymetli uzman eğitimcilerimize ve katılım gösteren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Geleceğe daha güvenli ve güçlü hazırlanan, bilinçli bir gençlik için her çalışmanın yanında olmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren bu seminer, “Güçlü Aile, Güçlü Toplum” vizyonunun Malatya’daki en güncel yansımalarından biri olarak dikkat çekiyor.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ