30.06.2026 - Haberde Yeni Nesil, Siyasette Şehrin Sesi.

Malatya Saray Mahallesi Rezerv Alanında Sona Doğru: Teslim Tarihi Açıklandı!

Malatya Saray Mahallesi Rezerv Alanında Sona Doğru: Teslim Tarihi Açıklandı!
REKLAM ALANI

Malatya Saray Mahallesi Rezerv Alanında Sona Doğru: Teslim Tarihi Açıklandı!

Malatya’da 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan kentsel dönüşüm ve rezerv alan çalışmalarında büyük bir viraj daha dönülüyor. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, şehrin ticaret ve yaşam kalbi olan Saray Mahallesi Rezerv Alanı’ndaki inşaat sürecini yerinde inceledi. Hak sahiplerinin büyük bir merakla beklediği konut, iş yeri ve ofis teslimleri için takvim resmen netleşti.

Yüklenici firma yetkilileri, şantiye şefleri ve proje sorumlularıyla bir araya gelen Başkan Bayram Taşkın, çevre düzenlemesinden üstyapıya kadar gelinen son aşamayı değerlendirdi. Bölgede yürütülen hummalı çalışmalarda artık son rötuşların yapıldığı gözlendi.

Saray Mahallesi Rezerv Alanında Neler İnşa Edildi?

Deprem öncesinde dar sokakları, yapı stoku ömrünü tamamlamış binaları ve otopark sorunlarıyla bilinen bölge, modern şehircilik ilkelerine göre sıfırdan tasarlandı. Toplamda devasa bir yapı kompleksine dönüşen projede şu bağımsız bölümler yer alıyor:

  • 594 Adet Güvenli Konut: Deprem yönetmeliğine tam uyumlu, modern mimariyle inşa edilen daireler.
  • 380 Adet Ticari İş Yeri: Bölge esnafının ticari faaliyetlerini konforlu bir alanda sürdürmesini sağlayacak dükkanlar.
  • 257 Adet Ofis: Şehrin iş dünyasına yön verecek modern çalışma alanları.

Projede şu an itibarıyla ara caddelerin asfalt döküm işlemleri tamamlandı. Altyapı çalışmalarının bitirilmesinin ardından peyzaj, ağaçlandırma, kaldırım ve çevre düzenleme imalatlarına hız verildi.

Başkan Bayram Taşkın: “İsmine Yakışır Bir Saray Mahallesi Ortaya Çıktı”

Bölgenin geçmişteki kronikleşmiş sorunlarına dikkat çeken Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, yeni projenin eski Malatya’nın geniş cadde kültürünü yaşattığını vurguladı. Başkan Taşkın yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bulunduğumuz bölgeyi Malatyalı tüm hemşehrilerimiz yakından bilir. Geçmişte burası dar sokakları, yetersiz otoparkları ve metruk yapılarıyla esnafımıza da vatandaşımıza da zorluk yaşatıyordu. Esnafımız mal indirirken bile büyük sıkıntılar çekiyordu. Bugün ise devletimizin gücüyle ismine yakışır, modern bir Saray Mahallesi inşa edildi.”

İki yıl önce alanda sadece temel kazılarının olduğunu hatırlatan Taşkın, projenin Malatya’ya kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a teşekkürlerini sundu.

Proje Müdürü Necip Türkoğlu: “Eylül Ayı Başında Anahtar Teslimleri Başlıyor”

Çalışmaların teknik boyutu hakkında bilgi veren Saray Mahallesi Proje Müdürü Necip Türkoğlu ise sahada imalatların durmaksızın sürdüğünü belirtti. Çevre düzenlemesi ve peyzaj ağırlıklı bir çalışma döneminde olduklarını aktaran Türkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Projemizde artık yolun sonuna geldik. Ara caddelerin ilk kat asfaltlarını döktük. Kaldırım ve çevre düzenlemesi biter bitmez, teslim öncesi son kat olan aşınma asfaltını da serip alanı tamamen hazır hale getireceğiz. İnşallah eylül ayı başı itibarıyla hak sahiplerine konut, iş yeri ve ofis teslimlerine başlamayı planlıyoruz.”

Yeni çehresiyle dikkat çeken Saray Mahallesi’nin, eylül ayı itibarıyla hak sahiplerinin taşınmasıyla birlikte Malatya ekonomisine ve sosyal hayatına büyük bir canlılık getirmesi bekleniyor.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ