Malatya’da Üç Araçlı Zincirleme Kaza: 1 Ölü, 1 Yaralı
Malatya’da Üç Araçlı Zincirleme Kaza: 1 Ölü, 1 Yaralı
Malatya-Elazığ karayolu üzerinde dün gece meydana gelen feci kaza, bir kişinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlandı. Üç otomobilin karıştığı kazada ortalık savaş alanına dönerken, ağır yaralanan sürücüden gelen haber şehri yasa boğdu.
Gece Yarısı Karayolu Savaş Alanına Döndü
Olay, 28 Mart 2026 Cumartesi günü saat 23.30 sularında, Battalgazi ilçesi sınırları içindeki Malatya-Elazığ karayolu üzerinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre;
-
A.T. yönetimindeki 44 KZ 171 plakalı otomobil,
-
F.K. idaresindeki 44 AGP 945 plakalı araç,
-
E.E. kontrolündeki 01 ADN 277 plakalı otomobil henüz belirlenemeyen bir nedenle çarpıştı.
Çarpışmanın şiddetiyle araçlarda büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.
Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamadı
Kazanın ardından sağlık ekipleri yaralılara hızla müdahale etti. 44 KZ 171 plakalı aracın sürücüsü A.T.‘nin durumunun kritik olduğu belirlenerek acilen hastaneye sevk edildi. Diğer araçta yolcu konumunda bulunan İ.K.’nın ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Hastanede yoğun bakıma alınan 55 yaşındaki sürücü Alaaddin Tunay, doktorların tüm çabalarına rağmen 29 Mart 2026 günü hayatını kaybetti. Tunay’ın vefatı ailesini ve yakınlarını yasa boğdu.
Geniş Çaplı Tahkikat Devam Ediyor
Kaza sonrası karayolunda trafik bir süre kontrollü olarak sağlanırken, kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından ulaşım normale döndü. Emniyet birimleri, kazanın oluş şekli ve ihmaller üzerine kapsamlı bir inceleme başlattı.
Not: Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz.